ITALY: GAETA

Po dvou dnech v Římě jsme se vydali do přímořského letoviska, do města Gaeta. Nikdy jsem v Gaetě nebyla a do Itálie jsme většinou jezdívali jen v zimě za lyžováním, takže jsem se opravdu těšila. Z Říma to trvalo jen 2 hodiny autem a poté už jsme viděli ten nádherný výhled na moře ...


V Gaetě jsme celkově strávili 9 dní. Po předešlých dnech, kdy jsme pouze jen cestovali z místa na místo a balili kufry, jsme se těšili na relaxování u moře. Do odpoledne jsme většinou leželi u moře nebo u bazénu a k večeru jsme se vydali na prohlídku vedlejších měst a na večeři. Jednou nás tedy čekala přímo prohlídka Gaety, také město Sperlonga, poté pláž, která se jmenovala "300 schodů" a další města.. Z těch 9 dní v Gaetě jsme 2 dny strávili v Neapoli a na ostrově Ponzo. 


Bydleli jsme v nádherném hotelu, který se jmenoval Grand Hotel Le Rocce. Hotel se nacházel ve skále, měl soukromou pláž, ke které vedlo asi 200 schodů, nádherný bazén, restauraci, bar, místa na odpočívání. K tomu úžasné snídaně, příjemný personál, nádherné prostředí a výhled. Pokoje a apartmány se nacházely úplně nejvýše, bar, restaurace a snídaně byly o jedno nebo dvě patra schodů níže, a zbylé schody ve skále vedly dolů k pláži a k bazénu. Ty schody jsme postupně začali nesnášet, protože jsme je museli sejít/vyšlapat ráno, v poledne, někdy i odpoledne, a nakonec i večer. Člověk se u toho vždycky pěkně zapotil, nebo alespoň já jo :) 

Bylo to nádherných 9 dní a moc se nám nechtělo odjíždět. Těšil nás ale fakt, že jsme ještě nejeli úplně domů, ale pouze asi do 5 hodin vzdálené Florencie. O tom ale zase někdy příště .. :)































3 comments

  1. nádherné fotky, ide z nich krásna dovolenková atmosféra :) tá pláž inak vyzerala božsky!

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  2. To jsou teda hodně nádherné fotky

    ReplyDelete
  3. Tyhle italské články žeru! Boží fotky! Alča

    ReplyDelete