SIAM PARK, TENERIFE POST #2

Tak dneska jsem tu s novým článkem, tentokrát je o Siam Parku na Tenerife. Siam Park je veliký venkovní aqua park, který je postavený v thajském stylu. Nachází se tam spousta tobogánů, skluzavek, bazénů a takových těch typických atrakcí, jaké v aqua parcích najdete. Je ale výjimečný tím, v jakém se nachází prostředí. Ze všech stran je obklopen palmami, květinami a vodotrysky a celé to působí velmi uklidňujícím a příjemným dojmem. 


Na Siam Park jsme měli čas celý den a stejně jsme věděli, že to nebude úplně stačit. Před vchod jsme dorazili někdy před desátou ranní a všude vytvořené fronty nám napověděly, že to bude na dlouho. Nakonec jsme si koupili celodenní lístky (byla možnost koupit si i VIP lístky s přednostním vstupem) a vrhli se dovnitř. Musím říci, že to tam bylo vážně nádherný, Všude samé květiny a keře, bazény s lachtany a rybami. 



Poměrně dlouhou dobu nám trvalo si park alespoň projít (je vážně rozlehlý) a najít volná lehátka, kam jsme si dali po zbytek dne věci. Celkově se v parku nachází okolo 14 tobogánů, které jsou rozdělené podle "obtížnosti" na zelené, žluté a červené, přičemž ty červené jsou ty nejprudší, jako např. tento. 


Bylo mi jasné, že na něj se neodvážím nikdy vlézt, tak jsem se alespoň ujala focení. V koncové části tobogánu se projíždělo mořským světem - všude kolem Vás plavaly ryby a žraloci, ale myslím, že v té rychlosti, jakou jste tento tobogán sjížděli, jste těžko nějaké ryby spatřili :D. 

Naší nejoblíbenější atrakcí byla řeka. Nasedli jste na nafukovací kruhy (pro jednoho/pro dva lidi) a sjížděli jste takovou řeku, kde byly proudy, vodopády, všude kolem opět palmy a příroda. Projíždělo se vlastně celým tím parkem. Podél celé řeky, která byla dlouhá několik kilometrů, se nacházeli plavčíci, kteří dávali pozor (až moc), aby se Vám něco nestalo. Nejlepší část této řeky byla na konci, kde ti odvážnější mohli vyjet pomocí vodního výtahu k další části řeky, kde pak byl prudký sjezd. No a na konci toho prudkého sjezdu byl ten samý mořský svět, o jakém jsem mluvila. Bylo možné v tom tunelu i zastavit (nenápadně) a kochat se pohledem na žraloky a další mořské potvory. Tuto řeku jsme sjeli asi 3x, byla totiž časově poměrně náročná a nestihli bychom už jiné atrakce. 


Oblíbený tobogán byl tento drak. Na fotce dole vidíte po jeho levé straně veliké koryto, kterým se projíždělo do "úst draka" a k tomu byly zapotřebí nafukovací kruhy pro 4 lidi. Po vystání neuvěřitelně dlouhé fronty uprostřed pralesu a palem nás usadili, alespoň částečně podle váhy, do těchto kruhů a hurááá, jede se dolů. Musím říci, že i když to bylo fajn, tak stání asi 30min na prudkém slunci a potom ježdění 3min na tobogánu, není moc přímo úměrné. Škoda, že jsme neměli ty VIP pasy.






Celý utekl opravdu rychle, stihli jsme projít celý park a vyzkoušet většinu atrakcí, počasí bylo skvělé a my si užili moc fajn den. Někdy vůbec není špatné vrátit se takhle do dětských let a pořádně si to užít. :)
Pokud budete někdy na Tenerife, rozhodně si do Siam Parku zajděte, doporučují ho i místní obyvatelé. 

Hezký den, 
Claudia 

No comments